Těstoviny se sýrovou omáčkou 

 

Postup přípravy:

500g těstovin, sůl

2 řapíky celeru

2 jarní cibulky

4 lžíce másla

150g gorgonzoly

300ml mléka

300g sýra ricotta (můžeme nahradit žervé)

pepř 

 

Postup přípravy: 

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě.

Mezitím si očistíme celer a cibulku pokrájíme na jemné plátky. Podusíme na 2 lžících másla. Gorgonzolu rozdrobíme a s mlékem a ricottou rozmixujeme na kaši. Propasírujeme přes jemné síto a přidáme k zelenině. Za stálého míchání zahřejeme a ochutíme solí a pepřem.

Těstoviny slijeme a necháme okapat. Zbylé 2 lžíce másla rozpálíme, nudle na něm krátce osmahneme a upravíme se sýrovou omáčkou.