Tagliatelle po boloňsku

 

 

Suroviny:

200 g hovězího masa

100 g libového vepřového masa

50 g másla

100 g slaniny

1 cibule

1 mrkev

1 celerový stvol

1 skleničku vývaru (raději tučnějšího)

1 lžíce sterilovaných loupaných rajčat

sůl a pepř

 

 

 

Na strojku dobře umleté maso dáme orestovat na másle do kastrolu . Mimo si připravíme směs slaniny, cibule, celeru a mrkve. Oretsujeme, až směs nabude hodně tmavé barvy, zalijeme sklenicí vývaru, přidáme plnou lžíci sterilovaných loupaných rajčat, dobře smícháme, osolíme, opepříme a přidáme skleničku mléka, vývaru nebo vody. Snížíme teplotu a necháme pomalu dusit něco přes půl hodiny. Mleté maso, které jsme dusili zvlášť, se přidá až k hotovému ragú.