Cibulový koláč

 

Suroviny:

Těsto:

250 g mouky polohrubé

4 lžíce ledové vody

1 větší špetka soli

125 g másla nebo margarínu

Náplň:

700 g cibule

100 g prorostlé slaniny

30 g másla nebo margarinu

150 g strouhaného ementálu

1/4 l kysané smetany

2 vejce

sůl, bílý pepř

mouka na vyválení

 

Postup přípravy:

Vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout v chladnu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Přidáme kroužky cibule, opékáme 5 minut. V míse umícháme strouhaný sýr se smetanou a s vejci. ochutíme solí a pepřem. Přidáme cibulovou hmotu. Těsto vyválíme a vyložíme jím formu. Naplníme nádivkou. Postavíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 45 minut při 200°C.