Ryba se zeleninou po řecku

 

Suroviny:

1 lžíce olivového oleje

1 cibule

2 nasekané stroužky česneku

500 g oloupaných a hrubě nakrájených rajčat

100 ml suchého bílého vína

100 ml vody

700 g mořského hejka

1/2 svazku nasekané čerstvé petržele

2 lžíce nasekaných fenyklových lístků (nemusí být)

šťáva z 1 citronu

čerstvě mletý černý pepř

sůl

 

Postup přípravy: 

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a asi 5 minut v něm smažíme cibuli a česnek. Mícháme. Přidáme rajčata, víno a vodu a vaříme 8-10 minut, dokud rajčata nezměknou. Přidáme rybu, přivedeme znovu k varu a vaříme na středním plameni asi 5 minut, dokud není měkká. Sejmeme z ohně, vmícháme petržel, fenykl a citrónovou šťávu. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.