Pórková polévka

Složení:
2 pórky
1/8 másla
hladká mouka
1 zlatý bujón slepičí
muškátový květ
drcený kmín
Podravka
cca 2 dcl mléka


Pracovní postup:
Pórek podélně rozřízneme na dvě půlky. Očistíme,řádně propláchneme a nakrájíme na proužky. Mezitím necháme rozpustit máslo v kastrolu. Zahustíme hl. moukou. Sundáme z ohně a zalijeme dostatečným množstvím studené vody. Dáme znovu na oheň a necháme vařit. Přidáme nakrájený pórek. Po chvíli rovněž i 1 slepičí bujón. Těsně před varem přidáme cca 2 dcl mléka dle potřeby. Ochutíme muškátovým květem, Podravkou a drceným kmínem. Ještě chvilku povaříme a podáváme.

 

 Tisk