Polévka daal

Suroviny:
350 g červené nebo žluté čočky
850 ml vývaru
4 konzervovaná rajčata, okapaná a rozmačkaná
1 zelená feferonka zbavená semen
2 polévkové lžíce bílého jogurtu nebo kyselé smetany
15 g másla
1 cibule nakrájená na kostičky
sůl a pepř
1-2 usekané snítky čerstvého koriandru

Postup přípravy:
Propláchnutou čočku zalijeme vývarem a uvedeme na mírném ohni do varu. Čočku vaříme 10-15 minut do změknutí, poté odstavíme z ohně a prošleháme do hladkého krému. Postavíme znovu na oheň a přidáme rajčata a feferonku a 2 minuty provaříme. Znovu odstavíme, necháme trošku vychladnout a vmícháme jogurt, polévku ještě prohřejeme, ale již nevaříme. Odstraníme feferonku a nalijeme do mističek k podávání. Posypeme nasekaným koriandrem a osmaženou cibulkou.

 

Tisk