Halászlé

Suroviny:
1 kg různých ryb (kapr, cejn, lín)
2 střední cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce mleté sladké papriky
sůl  

Postup přípravy:
Ryby očistíme, dobře vymyjeme a osušíme. Zbavíme je hlav, ploutví, ocasů a páteře. Maso upravíme na menší porce, osolíme, vložíme do kastrolu a dáme do chladu.
Na tuku krátce zamícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a rybí hlavy, ocásky a páteře. Vaříme zvolna 2 hodiny, až se cibule zcela rozvaří, potom vývar přecedíme na rybí porce v kastrolu a 10-20 minut zvolna vaříme na nejmenším plameni. Polévku zásadně nemícháme.
Nakonec můžeme trošku zjemnit kysanou smetanou.

Tisk