Cikánská cibulačka

Suroviny:
90 g másla
1 kg tence nakrájené cibule
sůl, pepř
1,5 l zeleninového vývaru
2 lžičky cukru
250 ml červeného vína
2 na kolečka pokrájené rohlíky
90 g strouhaného sýra

Postup přípravy:
Ve velkém hrnci rozpustíme 60 g másla. Přidáme cibuli, sůl a pepř a dusíme asi 20 minut na mírném ohni do měkka. Mezitím svaříme vývar na jednu třetinu, tím se zvýrazní jeho chuť. Cibuli pocukrujeme a za občasného míchání smažíme asi 10-12 minut, dokud nezezlátne. Přilijeme vývar a víno. Polévku přivedeme k varu, částečně zakryjeme a vaříme na mírném ohni 30 minut. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Rozpustíme máslo a potřeme jím plátky rohlíků z obou stran. Na plechu je opečeme do zlatova. Plátky posypeme sýrem a dopečeme a podáváme s polévkou.

Tisk