Španělský tvarohový koláč

Suroviny:
Těsto:
240 g hladké mouky
120 g másla
špetka soli
voda
Náplň: 3 vejce, 120 g moučkového cukru, 500 g měkkého tvarohu, 1 lžíce kandovaného ovoce, 2 lžíce rozinek, 1 vanilkový cukr

Postup přípravy: 
Mouku a sůl prosejeme na vál, přidáme máslo nakrájené na malé kousky a promneme je konečky prstů. Přidáme vodu a rychle zpracujeme v těsto. Necháme je půl hodiny odležet, pak je rozválíme v kolo, vložíme do koláčové formy, přitiskneme ke dnu a stěnám a naplníme nádivkou. Koláč pečeme 10 minut v horké troubě, dopečeme při nižší teplotě. Upečený koláč necháme vychladnout v otevřené troubě. 
Příprava náplně: Tvaroh rozetřeme s cukrem, žloutky a vanilkovým cukrem, přidáme opláchnuté rozinky, drobně nakrájené kandované ovoce a nakonec tuhý sníh z bílků.

Tisk