Sachrův dort

Suroviny:
6 vajec
160 g másla
160 g cukru
170 g čokolády na vaření
160 g hladké  mouky
vanilkový cukr
meruňková marmeláda
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Poleva: 120 g krupicového cukru, 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy: 
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme nahřátou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a ušleháme dohusta. Sníh vmícháme současně s prosátou moukou a vanilkovým cukrem do čokoládového těsta, vložíme do dortové formy vymazané máslem a vysypané moukou a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý dort rozkrojíme na dva kulaté pláty, spojíme je marmeládou a polijeme silnou vrstvou čokoládové polevy. 
Příprava polevy: Krupicový cukr rozpustíme ve třech lžících studené vody, přivedeme k varu a vaříme, až se cukr táhne jako niť. Mezitím v misce umístěné v teplé vodní lázni ohřejeme čokoládu, vmícháme ji do vařeného cukru a mícháme, až je poleva hladká.

Tisk