Plněné linecké košíčky

Suroviny:
210 g hladké mouky
140 g tuku
70 g moučkového cukru
1 žloutek
hladká mouka na vyválení
ořechová jádra na ozdobu

Náplň:
marmeláda
140 g piškotů
4 lžíce rumu
50 g másla
60 g mletých ořechových jader
několik datlí

Poleva:
150 g čokolády na vaření
100 g ztuženého pokrmového tuku

Postup přípravy:
Na vál prosejeme mouku a cukr, přidáme tuk a zpracujeme. Přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto a necháme je v chladnu odležet. Pak je rozválíme v plát, hustě poklademe obrácenými formičkami na košíčky, přimáčknutím vypícháme těsto a rovnoměrně je do formiček vtlačíme.Košíčky upečeme v horké troubě cca 220 stupňů. Poté je slabě vytřeme marmeládou, polijeme polevou a ozdobíme ořechovými jádry.

Náplň:
Piškoty rozválíme válečkem na těsto, vložíme do misky, pokropíme rumem a necháme prosáknout. Máslo utřeme do pěny, přidáme piškoty, mleté ořechy, drobně nakrájené odpeckované datle a promícháme.

Košíčky naplníme náplní a poté polijeme čokoládovou polevou.

 

 Tisk