Mřížkový koláč

Suroviny:
300 g polohrubé mouky
150 g tuku
1 celé vejce
70 g cukru
1-3 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
1/2 lžičky skořice
1 lžíce mléka

Náplň:
500 g měkkého tvarohu
100 g cukru
1 vejce
rozinky
mandle

Postup přípravy:  
Z níže uvedených přísad vypracujeme těsto, z 2/3 vyválíme plát a 1/3 ponecháme na vytvoření mřížky. Měkký tvaroh prolisujeme přes síto a utřeme jej s vejcem a cukrem. Pak vmícháme spařené a omyté rozinky a nasekané oloupané mandle.

Plát těsta vložíme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, rukou jej dotvarujeme a potřeme náplní. Na povrch rozložíme křížem tenké válečky těsta - mřížky a koláč upečeme v mírné troubě (do 180°C). Vychladlý koláč nakrájíme na kostky a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Tisk