Medovníčky
Suroviny:
Jedno vejce
110g cukru
100ml oleje
130g medu (roztopeného)
jedna rovná polévková lžíce skořice nebo kakaa
jedna rovná čajová lžička soli
půl rovné čajové lžičky citrónové šťávy a množství mouky podle potřeby
Postup přípravy:
Vejce s cukrem rozmícháme až bude směs nadýchaná. Postupně přidáváme olej,
roztopený med, sodu s citrónovou šťávou a skořici. Nakonec přidáme mouku.
Jakmile je směs rozmíchaná na měkké těsto, vytvarujeme ji na malé kuličky.
Nahoru dáme malý oříšek a položíme na namazaný plech ve vzdálenosti jedné
kuličky. Pečeme při teplotě 220 stupňů. Upečené medovníčky ponecháme na plechu
ještě pět minut a teprve potom je sejmeme. Namažeme zavařeninou a slepujeme po
dvou.
Tisk