Medové řezy

Suroviny:

těsto:
100g medu
30g másla
2 lžíce cukru
1 vejce
1 lžička perníkového koření
1 lžíce rumu
2 lžičky prášku do pečiva
230g hladké mouky

nádivka: 150g medu, 40g másla, skořice a hřebíček, 100g mletých ořechů, strouhané piškoty na zahuštění (pokud je třeba) čokoládová poleva, půlky ořechů na ozdobu

Pracovní postup:
Těsto: zahřejeme med, máslo a cukr. Vmícháme vejce, perníkové koření, rum, mouku a kypřící prášek. Těsto necháme 6 hodin v chladu.
Nádivka: med rozehřejeme s máslem, přidáme skořici a hřebíček, mleté ořechy popř. zahustit piškoty.
Z těsta vyválíme dva stejné obdélníky. Jeden přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech, potřeme jej nádivkou, druhým překryjeme a upečeme. Vychladlé rozkrájíme, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami ořechů.

Tisk