Karamelové řezy s čokoládovou polevou

Suroviny:
200 g másla
150 g cukru
3 lžičky kakaa
5 vajec
120 g mletých lískových oříšků
5 lžic hladké mouky
1/2 kypřícího prášku
Karamel: 1 plechovka salka, máslo, čokoládová poleva

Postup přípravy:
Máslo, cukr, kakao a žloutky utřeme po pěny. Postupně přidáme mleté oříšky, mouku smíchanou s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C.
Příprava karamelu - plechovku salka vaříme celou ponořenou do vody 2 hodiny. Po vychladnutí nalijeme karamel do mísy, přidáme máslo a třeme tak dlouho, až je hmota hladká. Vychladlé těsto rozkrájíme na trojúhelníčky, nožem namočeným v teplé vodě. Polijeme karamelem a po ztuhnutí čokoládovou polevou. 

Tisk