Jogurtový dort-nepečený

Suroviny:
Těsto:
5 vajíček,
120 g cukru - krupice,
130g hladké mouky,
4 lžíce oleje
Krém:
500 g bílého jogurtu,
100 g cukru moučky,
200 g ušlehané šlehačky,
20 g želatiny,
200 g ovoce (maliny, rybíz)

Postup přípravy:
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme olej. Dortovou formu si vymažeme a vysypeme moukou a hmotu do ní nalijeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Příprava jogurtového krému:
jogurt, cukr a na kousky pokrájené ovoce smícháme s ušlehanou smetanou, přidáme želatinu, kterou jsme si připravili dle návodu.
Hotový korpus necháme vychladnout a polijeme jogurtovým krémem. Necháme několik hodin ztuhnout v ledničce.
Potom dort vyjmeme a můžeme ozdobit kousky ovoce a šlehačkou

 

 Tisk