Jahodový moučník  

Suroviny:
4 vejce
tolik kolik váží 4 vejce polohrubé mouky
a tolik krupicového cukru
4 lžíce horké vody
Krém: 2 žloutky, 200 g másla, 200 g moučkového cukru, 400 g čerstvých jahod

Postup přípravy:
Žloutky ušleháme se 4 lžícemi horké vody, po trochách přidáváme cukr a mouku, nakonec sníh z bílků. Vymažeme formu na chlebíček nebo srnčí hřbet, vylijeme do ní těsto a zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlý piškot podélně rozkrojíme, potřeme polovinou jahodového krému, spojíme a zbylý krém rozetřeme po povrchu. Vychladíme a krájíme.
Příprava krému: žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme máslo a nakonec rozmačkané jahody.

Tisk