Vídeňské roštěnky

Suroviny:

60 dkg nízkého, dobře odleželého boku (roštěnce)
10 dkg sádla
5 dkg másla
sůl, pepř
1 cibule
lžíce hladké mouky
lžíce sádla na smažení
cibule na ozdobu

Postup přípravy:
Roštěnky na okraji nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, shrneme do původního tvaru, osolíme, popepříme, poprášíme hladkou moukou a na rozpáleném sádle je na každé straně asi čtyři minuty opékáme. Přendáme je na ohřátou mísu, sádlo slijeme, přidáme špetku mouky, zasmahneme, podlijeme několika lžícemi polévky nebo vody a krátce povaříme. Přidáme máslo a šťávu na roštěnky přelijeme.Zatím jsme na jiném plameni usmažili na sádle na kroužky pokrájenou cibuli, kterou upravíme na povrch roštěnek.

 Tisk