Špekáčky na pivě

Suroviny:
3 cibule
150 gramů anglické slaniny
5 sladkokyselých okurek
2 polévkové lžíce oleje
1 špetka ostré papriky
2 dl kečupu
1/2 litru tmavého piva
500 g špekáčků

Postup přípravy:
Špekáčky nebo vuřtíky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dílkem cibule.
Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme velmi jemně nakrájenou zbylou cibuli, na ni rozložíme naplněné špekáčky, posypeme je trochou ostré papriky, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, aby se cibule nepálila. Pak špekáčky podlijeme kečupem a pivem, vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě ještě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoří hustá, pikantní omáčka. Podáváme s černým chlebem nebo pečivem.

 

 Tisk