Domácí klobása

Suroviny:
1600g mletého masa (vepřového a telecího)
200g slaniny
3g černého pepře
100ml vody
10g práškového cukru
0,5g nového koření
3g pálivé papriky
3g kmínu
2g saturejky
3g červené papriky
10g česneku
20g soli
0,5g sanytru
1,5m solených střev.

Postup přípravy:
Smícháme černý pepř, nové koření, pálivou papriku, kmín, saturejku, nadrobno nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou slaninu. Tuto směs smícháme s cukrem, sanytrem, solí a částí vody. Následně vzniklou směs smícháme s mletým masem. Vše velice dobře promícháme. Necháme odležet na 10 hodin do chladničky. Potom znovu pořádně promícháme, přidáme zbytek vody a červenou papriku. Tuto směs plníme do předem nachystaných střev namočených v chladné solené vodě. Hotové grilujeme nebo smažíme na pánvi

 

 Tisk