Kovbojské fazole

Suroviny:
4 šálky vařených hnědých fazolí (mohou být i z konzervy)
1 větší tlustý šunkový plátek
1 pálivá červená paprička
1 1 lžičky soli
2 šálky vody
6 plátků anglické slaniny
1 velká cibule nakrájená nahrubo
2 velké utřené stroužky česneku
4 rajčata
1/2 lžičky kari koření
1/2 lžičky chilli

Postup přípravy:
Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dáme do hrnce, přikryjeme a uvedeme rychle do varu. Pak zmírníme oheň a necháme vařit 20 minut. Fazole odstavíme a tekutinu z nich slijeme do hrnečku. Zatímco se vaří fazole, opečeme na větší pánvi slaninu dozlatova, přidáme cibuli a česnek a opékáme 5 minut za občasného míchání.

Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme do pánve. Okořeníme, zalijeme 1 šálkem tekutiny z fazolí a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut. Častěji promícháme. Potom vmícháme uvařené fazole a všechno dohromady 5 minut prohřejeme. Podáváme horké s krajíci chleba.

 Tisk